Tesla in Spaaacceee!!!

door | februari 7, 2018

Ik zat al te broeden op een nieuwe blog over iets anders, toen ik gisteravond het nieuws hoorde dat Elon Musk een Falcon Heavy raket de ruimte in had gestuurd, met een Tesla als payload! Hoe kom je er op! Elon Musk vond het grappig en wilde er geen saaie bedoening van maken, las ik.

Ruimtevaart vind ik mooi! Als 6-jarige heb ik in 1969 de Apollo XI maanlanding gezien. Midden in de nacht dat wel, en ik sliep nog half, maar ik herinner mij wel de opwinding van dat historische gebeuren. Daarna de maanreizen, Skylab, de Voyager missies (waarvan er een inmiddels het zonnestelstelsel heeft verlaten, en de andere bijna.. ze werken nog steeds na 41 jaar!), de Marsmissies, sondes naar de buitenplaneten, Spaceshuttle, MIR, International Space Station (ISS) en nu dus dit.

Er rijdt nu dus een Tesla in een baan om de aarde. Compleet met camera’s om vanuit de auto naar de aarde te kijken, terwijl de Tesla met een pop als astronaut zijn baantjes trekt. Uiteindelijk moet die Tesla in een baan om de zon komen en daar voor eeuwig blijven, heb ik begrepen.

Ik ben zwaar onder de indruk. Hier is geschiedenis geschreven. Het Apolloproject is ineens gedateerd. En de live footage van de Tesla is hier te zien! Enjoy!

 

Wees aardig voor jezelf en een ander en deel dit!