Ontneem Amsterdam de status van hoofdstad

door | mei 4, 2018

Waarom is het dat Amsterdam en de Amsterdammers er op een of andere manier altijd bij betrokken zijn als er iets op stapel staat? Maakt niet uit wat het is, maar als het op televisie en de media breed uitgemeten wordt, duiken er Amsterdamse gasten op die het uitgesproken voornemen hebben om die orde te verstoren.

Vandaag is het 4 mei en is het vanavond Dodenherdenking voor de gevallenen van de Tweede Wereldoorlog. Op de Dam in Amsterdam wordt er een krans gelegd en twee minuten stilte gehouden ter nagedachtenis van degenen die hun leven gaven voor de bevrijding van ons land. Dat is plechtig en dat is belangrijk. Er zijn mensen die in de kracht van hun leven bereid waren hun leven te beëindigen voor de bevrijding van het leven van anderen. Denk daar eens over na. Het zijn gewoon helden van een statuur die wij niet hebben. Zonder hen zouden wij niet in vrijheid kunnen doen wat wij nu gewoon zijn.

En dan zijn er weer gekkies die die bevochten vrijheid misbruiken om op de Dam tijdens die twee minuten stilte de stilte te verstoren om te schreeuwen voor de gevallen moslims in Indonesië. Niet ervoor. Niet erna. Niet ergens anders. Nee, juist daar om 20.00 uur tijdens de plechtigheid. Het is verboden door de gemeente. Het is verboden door de rechter. En toch willen ze dit doen.

Het is een schande!

Dit activisme past in een patroon die de goede waarnemer allang heeft gezien. Altijd als er “iets” is komen lawaaimakers uit Amsterdam uit hun holen gekropen om te tamboereren voor iets waar ze in “geloven”.

Ajax-Hooligans (die ben ik laatst nog tegengekomen)
Zwarte Piet
Bij1
Anti-israel (beroepsstokers bij de Vegetarische Tafel op het Museumplein waar Tivall producten werden geserveerd)
Pro-Palestina
Damschreeuwer 2010
Dodenherdenking 2018
anti-dit
anti-dat
anti-zus
anti-zo

noem maar op, als het breed wordt uitgemeten zit er al snel een gekkie aan een Amsterdamse televisietafel om daar een Amsterdams podium te krijgen voor een soort van protestactie, maar feitelijk om met hun snuit op televisie te komen.

En de rest van Nederland boeit het niet. Dat kijkt voortdurend naar een persoontje dat ze niet kent, dat monkelt over een onderwerp dat ver van hun bed staat en verwondert zich over het belang van al die ophef, en denkt:

als mensen niet kunnen meepraten over belangrijke zaken, maken ze onbelangrijke zaken belangrijk en zoeken ze een podium.” En dat wordt hun consequent gegeven aan de Amsterdamse debattafels.

Amsterdam is voor de rest van Nederland een Verweggistan met een moraal die afwijkt van de rest van Nederland, en dat veel te veel podium krijgt. 

Daar moeten we mee stoppen!

Er zijn blijkbaar twee Nederlanden: Amsterdam en de rest van van Nederland. Zouden we niet eens een hek zetten om dat reservaat?

Laten we eens beginnen om Amsterdam de status van hoofdstad af te nemen. En dan alle nationale gebeurtenissen naar elders te verhuizen.
Waar niets gebeurt.
Waar de mensen nog normaal doen.
Waar mensen nog decorum en beschaving hebben.

Laten we dat eens tot norm stellen en dat voortaan uitzenden. Laten we de debattafels van de nationale televisie – NPO1, NPO2 en NPO3 kan je eigenlijk beschouwen als de nationale lokale omroep van Amsterdam – verschuiven van Amsterdam naar elders in het land en een stop zetten op dat activisme.

Laten we Amsterdam eens opnieuw opvoeden.

Dat is goed voor ons allen. Maar vooral voor Amsterdam en de Amsterdammers.

Wees aardig voor jezelf en een ander en deel dit!