Oh, die halve gare Ajacieden!!!

door | april 8, 2018

Het was weer eens raak!
Vanavond ga ik met de trein van Purmerend naar Utrecht. Omdat ik geen zin heb om een kwartier te wachten op station Zaandam, besluit ik over Schiphol te gaan. Dat kost maar vijf minuten overstaptijd, dus huppetee, de keus is snel gemaakt. Op naar Schiphol. Daar overstappen.

Bad choice! Bad, bad choice!

De trein naar Utrecht komt namelijk over Bijlmer Arena, en raad eens wat daar komt binnenstappen? Een bende losgeslagen Ajacieden die hun wedstrijdje tegen Heracles Almelo even gaan navieren, en vinden dat iedereen dat moet weten. Met blikjes bier, gebrul, gebonk – volgens mij waren ze het halletje aan het slopen – gebrul weer, rare liedjes, gebrul weer, veel harder gebonk, JODUHHHHH, KAKKERLAKKUUHHHH, JODUHHH, “als de lente kommmmt, dan gooien wij bommen op Rotterdam”, nog meer gebrul, even komt zo’n gastje met een blikje onze coupé binnenstappen… met het licht in die ogen win je de oorlog niet, zag ik meteen. Draait vrijwel meteen weer om, weer terug naar zijn brullende matties. Verder brullen, en het sloopgedrag wordt voortvarend voortgezet. En de JODUUUUHHHH wordt weer ingezet.

En de normale reiziger moet dit obscure patiëntengedrag ondergaan. Dit zijn geen supporters. Dit zijn hooligans.

En altijd Ajacieden hé? Is er shit als deze, dan zijn er Ajacieden in het spel.

WAAROM?? WAAROM IS DIT?

Waarom worden normale mensen -tenminste, daar ga ik van uit, ze zijn toch niet echt uit een inrichting ontsnapt? – samen met voetbal volslagen doorgeslagen debielen? Ik zag dichtgetikt kuddegedrag waarvoor in het normale leven de witte jassen komen aansnellen, om de patiënten in te laden en in een inrichting doelmatig plat te sluiten en te mediceren. Maar, als het voetbal is worden het psychopaten en worden normale reizigers geacht dit psychopatengedrag normaal te vinden, te accepteren en te ondergaan. Waarom wordt dit getolereerd? Waarom wordt dit gedoogd? Waarom wordt dit geaccepteerd?

Waarom vinden wij dit niet openlijk gek gedrag? Waarom veroordelen wij dit gedrag niet??

Waarom zeggen wij, normale Nederlanders, niet “Nu is het genoeg!!”

Bij deze:

KAP DAARMEE!

En dan richt ik mij niet zozeer aan die “supporters”, want wat ik van ze zag was dat de lichten wel aan waren, maar er was niemand thuis. Nee, ik richt me op degenen die normaal gedrag maar moeten afdwingen. Want van de “supporters” moeten we het niet hebben.

Gooi het slot erop. Gewoon buitensluiten. Embargo op die zaadstengels. Ze gaan maar op eigen kracht naar hun feestje en als ze dat niet lukt… nou dan is dat pech. NMP. NIET MIJN PROBLEEM. Gedraag je maar en je dat niet kan, dan blijf je maar thuis, pak je een spiegel en ga je daar maar tegen brullen en die maar slopen als je zo nodig moet. Maar val een ander niet lastig met je doorgeslagen psychoses.

NS, stel treinverboden in voor iedereen die zich niet kan gedragen. Jullie kunnen wel poortjes neerzetten om mensen te laten betalen, gebruik die poortjes ook eens om gespuis buiten de deur te houden. En haal die spoorwegpolitie weer terug.  Is allemaal niet zo moeilijk. Je moet het wel willen.

En aan Ajax: draai de supportersvereniging eens de duimschroeven aan. Stel een deadline in: met ingang van het nieuwe seizoen moet het ledenbestand geschoond en gezuiverd zijn van gespuis. En lukt dat niet Ajax: start zelf een eigen supportersvereniging en blok de oude. Weiger de toegang. De leden kunnen dan wel naar de nieuwe supportersvereniging, maar dan worden ze wel allemaal, geen een uitgezonderd, tegen het licht gehouden en eventueel geweigerd. Zo krijg je greep op je supporters, greep op de situatie, en greep op je imago.
Maar dat moet je wel willen.

Nu is het Ajaximago vooral een verzameling ontspoorde randdebielen die vooral hulp nodig hebben. Heel veel hulp. Die andere mensen hinderen, lastig vallen en intimideren met ongewenst gedrag.

Stelletje patiënten.

DOE ER WAT AAN!

Wees aardig voor jezelf en een ander en deel dit!