Gerechtigheid voor Bas

door | augustus 12, 2020

Weet je wat mij zo opvalt en stoort?

Een paar weken geleden stond massa’s mensen in Nederland te gillen en te schreeuwen over de dood van George Floyd in Amerika.

Moord! Racisme! Institutioneel racisme!
Stop daarmee!

Slavernij werd er met de haren bijgesleept. Meer dan 15000 mensen stonden ineens hutje-mutje op de Dam te gillen en te schreeuwen, praatprogramma’s hadden het over niets anders dan George Floyd, waarvan niets zeker is, maar wel dat het natuurlijk de fout van de racistische blanke is. Burgemeester H. stond ineens niet meer boven de partijen, maar werd een activiste. Tjonge zeg. Niet de taak van de burgemeester, maar ze deed het maar. Volkomen naief en argeloos van de implicaties.

Nederlandse moord

Dan wordt een onschuldige Bas van Wijk (24) uit Badhoevedorp met 5 kogels om het leven gebracht omdat hij iemand aansprak over een diefstal van een horloge. Dader is nog spoorloos, maar uit getuigenverklaringen blijkt dat dit geen Martijn, Piet of Wim was.

Bas ging die zaterdag naar het water bij Oeverlanden bij Amsterdam, fijn om te relaxen, niet wetend dat hij Oeverlanden die middag niet levend zou verlaten.

En dan is Bas van Wijk er niet meer. Komt nooit meer terug. Zegt niets meer. Doet niets meer. Toekomst weg. Familie kapot. Krijgt Bas nooit meer terug. Heeft alleen nog maar herinneringen en foto’s. Aan tafel een lege stoel. Zijn bed blijft leeg.

Door 5 kogels gedood. Omdat hij iemand aansprak wegens diefstal werd Bas met 5 kogels om zeep geholpen.

Dubbele moraal

En de gillers en schreeuwers die op de Dam en online zo verontwaardigd waren over de dode George Floyd in Amerika… die hoor je niet over de dode Bas van Wijk in Nederland.

Niet online. Niet in de politiek. Burgemeester H. kwam niet verder dan dat “Bas waarschijnlijk een onschuldig slachtoffer was”. “Waarschijnlijk”… Bas was gewoon onschuldig, en zat met vrienden te relaxen in de zon, maar wel toevallig op de verkeerde plaats, en op het verkeerde moment, toen een ander een misdrijf beging en een wapen droeg.

Hypocrieten!

Beetje downplayen, negeren en doodzwijgen om je matties te beschermen.
Ga eens praten met de familie en voel hun pijn.
Pijn, niet alleen over de dood van een familielid, maar ook over het racistische wegkijken van de daad en de dader.

Want Bas was blank. En is dus niet interessant.

Fascisten!
Rot een end op!
En ga eens nadenken wat er mis is met jullie!

#GerechtigheidVoorBas

Wees aardig voor jezelf en een ander en deel dit!