Gerechtigheid voor Bas

Weet je wat mij zo opvalt en stoort? Een paar weken geleden stond massa’s mensen in Nederland te gillen en te schreeuwen over de dood van George Floyd in Amerika. Moord! Racisme! Institutioneel racisme!Stop daarmee! Slavernij werd er met de haren bijgesleept. Meer dan 15000 mensen stonden ineens hutje-mutje op de Dam te gillen en… Lees meer »

Corona en de Grondwet

Die Grondwet is toch wel een gek dingetje. Enerzijds beschermt het onze grondrechten principieel en ondubbelzinnig. Geen gemorrel aan grondrechten. Anderzijds bevat de Grondwet een voorziening om via lagere wetten tóch te mogen morrelen aan grondrechten, en bevat die Grondwet een artikel 120, dat de rechter verbiedt lagere wetten aan de Grondwet te toetsen. Artikel… Lees meer »

De waanzin van de maatschappij

Als iemand andermans lichamelijke integriteit aantast, bijvoorbeeld door aanranding, verkrachting, kindermisbruik, moord, doodslag, dood door schuld, of andere “gewone” geweldsmisdrijven, kortom… iemand wordt door een handeling van een ander in grote of kleine mate beïnvloed, nou dan zijn de rapen gaar.Dan komt een heel justitieel apparaat in werking. Er is daar ineens een wetboek van… Lees meer »

Verandering van spijs doet eten

“Een gezonde geest in een steeds ongezondere wereld”. Dat was en is nog steeds mijn streven, en daarom startte ik ooit deze blog waarin ik mij kon beslommeren over alles wat mij bezighield. Want face it, de maatschappij wordt steeds gekkerder en gekkerder. Er zijn nogal wat momenten dat ik deze maatschappij niet meer snap.… Lees meer »

Al die kakofonie!

Zaterdag 24 augustus verscheen er een bericht over alarmstress in de zorg. Personeel wordt stapelgek van de vele alarmpjes, belletjes, fluitjes, lichtjes die veelal ook nog eens vals zijn. Ze moeten er wel eerst op reageren om erachter te komen dat het vals alarm is. Die kakofonie van aandachttrekkertjes levert stress op. Daar kan ik… Lees meer »

Manager: zorg of zegen?

“Werk jij liever mét of zónder manager?” kopte de Metro in een verhaal van maandag 27 mei 2019. Een verhaal over een trendbreuk in het bedrijfsleven van topdown controle naar zelfsturing: het verlaten van een managementsysteem ten gunste van de medewerkers die meer verantwoordelijkheid krijgen voor de lopende processen.En het is goedkoper. Natuurlijk. Nou weet… Lees meer »