De mannenpil, daar is tie weer!

door | september 26, 2018

Om de zoveel tijd komt er weer zo’n berichtje naar beneden druipen over een mannenpil, waarom die zo nodig is en waar blijft ie nou? Er is toch ‘de pil’ voor vrouwen, dan moet er ook ‘een pil’ bestaan voor mannen, om de verantwoordelijkheid samen te delen? De NOS ging vandaag weer eens los.

 Juist ja.

Nu ben ik niet de beroerdste om verantwoordelijkheden samen te delen. Per slot zijn mannen en vrouwen in theorie gelijk. In theorie dus. In de praktijk mag er nog wel wat veranderen, zoals gelijk loon en carrièremogelijkheden om er maar een paar te noemen. Zelf heb ik er geen moeite mee om 20 uur te werken en tussendoor thuis de plee te schrobben, in plaats van 40 uur of zo met topsport te bikkelen en dan chagrijnig het weekend te doorstaan. Maar zelf wil ik best verantwoordelijkheden delen om samen invulling te geven aan het leven. Graag zelf.

Maar: die mannenpil.. tja. De waan van de dag laat weer eens van zich horen.

Fact: Mannen en vrouwen zijn niet gelijk!

Je kunt zoveel draaien en redeneren als je wilt, maar mannen en vrouwen zijn biologisch niet gelijk. Dat is vervelend voor de maakbaremaatschappij-utopisten, de gender-ontkenners en gelijkheidshobbyïsten, maar als je enig verstand en onderscheidend vermogen hebt weet je

Mannen en vrouwen zijn niet gelijk!

Vrouwen hebben een maandelijkse cyclus, die in een cirkel loopt van eisprong naar innesteling in de baarmoeder en tenslotte menstruatie, als er geen bevruchting heeft plaatsgevonden. Even later volgt er weer een eisprong en begint alles weer opnieuw. Dat gebeurt allemaal op basis van hormonen. En dat proces kan je inderdaad beheersen met de pil, waarmee je het lichaam laat denken dat er zwangerschap aanwezig is. Daarmee wordt een zwangerschap gesimuleerd. 

Bij mannen is het proces echter lineair. Vanaf zeg 14-15 jaar komt er een zaadproductie op gang die niet echt stopt. Daar zit geen cirkelproces aan vast. Dat gaat gewoon door van A naar B en dan klaar, dan is daar ineens een spermatozoïde. Daar kan je niet moedwillig in ingrijpen. Je kan het lichaam niet zomaar laten denken: oh, ik moet nu even geen zaad aanmaken, want dat is nu niet nodig. Nee, dat gaat gewoon door en een mannenpil die de zaadproductie geforceerd stil legt lijkt mij een gevaar voor de gezondheid.

Afblijven!

Ik ben een uitgesproken tegenstander van ingrijpen in de hormoonhuishouding van mensen. Volgens mij is een hormoonhuishouding een delicaat proces dat in evenwicht is waar je niet mee moet klooien. Dat geldt bij vrouwen voor de maandelijkse cyclus en zwangerschap, hoewel daar een zwangerschap gesimuleerd wordt, maar toch…. lijkt mij dit niet ongevaarlijk. Moet je niets mee doen.

Bij mannen acht ik een mannenpil zelfs een gevaarlijke dreiging. Die pil simuleert helemaal niets. Die pil grijpt rücktsichtlos in in een hormoonhuishouding en laat het lichaam in vertwijfeling achter wat er nu aan de hand is. En je weet niet welke kettingreactie kan optreden. Ik heb geen kinderen, maar ik zou mijn dochters niet willen blootstellen aan zo’n rare pil en mijn zoons dringend willen opleggen om van die mannenpil af te blijven.

Bedenk maar wat anders om kinderloos te blijven. Pak een condoom, ga voor het zingen de kerk uit, drink lekker veel cola, of ga zelfs iets anders doen, maar blijf weg van chemische hormoonrommel waarvan je niet weet wat het allemaal uitvoert in je lichaam. Dat geldt voor zowel vrouw als man.

En zeker voor de man.

Wees aardig voor jezelf en een ander en deel dit!